EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Ефективність та безпека застосування вонопразану та езомепразолу при ГЕРХ

ГЕРХ ГЕРХ
ГЕРХ ГЕРХ

Що нового?

Доведено порівнянну ефективність та безпеку застосування езомепразолу в дозі 40 мг та вонопразану в дозі 20 або 40 мг у лікуванні гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ).

У рандомізованому клінічному дослідженні II фази встановлено еквівалентну ефективність та безпеку вонопразану та езомепразолу при ГЕРХ. У дослідженні Jan Tack та співавт. порівнювали ефективність калій-конкурентного блокатора кислот та інгібітора протонної помпи (ІПП) з точки зору профілактики симптомів печії у пацієнтів з ГЕРХ з частковою відповіддю на чотиритижневий курс терапії езомепразолом.

У дослідженні взяли участь 256 пацієнтів (середній вік – 52,6 року; частка жінок – 59,4 %) із симптомами ГЕРХ та частковою відповіддю на застосування езомепразолу в терапевтичній дозі, яких рандомізували до групи застосування вонопразану у дозі 20 мг (n = 85) та 40 мг (n = 85) один раз на добу або до групи застосування езомепразолу в дозі 40 мг 1 раз на добу (n = 86). Статистично значущих відмінностей між групами за середньою часткою доби без печії виявлено не було (див. таблицю 1).

При збільшенні дози вонопразану з 20 мг до 40 мг спостерігалося пропорційне підвищення рівня експозиції (середня Cmax = 23,3 нг/мл та 47,1 нг/мл відповідно). Випадків зі смертельними наслідками не зареєстровано. Більшість небажаних явищ, що розвинулися під час лікування, були легкого ступеня тяжкості. Вонопразан добре переносився і клінічно значущих відмінностей між групами лікування з точки зору безпеки та ефективності не виявлено.

Джерело:

Neurogastroenterology & Motility

Стаття:

Randomized clinical trial: A double-blind, proof-of-concept, phase 2 study evaluating the efficacy and safety of Vonoprazan 20 or 40 mg versus Esomeprazole 40 mg in patients with symptomatic gastro-esophageal reflux disease and partial response to a healing dose of a proton-pump inhibitor

Автори:

Jan Tack і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: