EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Ефективність терапії альфа-ліпоєвою кислотою у пацієнтів з діабетичною нейропатією Ефективність терапії альфа-ліпоєвою кислотою у пацієнтів з діабетичною нейропатією
Ефективність терапії альфа-ліпоєвою кислотою у пацієнтів з діабетичною нейропатією Ефективність терапії альфа-ліпоєвою кислотою у пацієнтів з діабетичною нейропатією

Що нового?

Можна розглядати можливість застосування терапії альфа-ліпоєвою кислотою в лікуванні симптомів порушення чутливості і неврологічного дефіциту у пацієнтів з цукровим діабетом.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі The Journal of International Medical Research, застосування альфа-ліпоєвої кислоти (АЛК) може сприятливо впливати на функцію ендотелію і купірувати запальні процеси у пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу і периферичною нейропатією, що визначається по порушенню рівня програнуліна (ПГРН) в сироватці крові.

Мета дослідження - вивчити наявність зв'язку між рівнем ПГРН (секретованим фактором росту), запаленням і маркерами дисфункції ендотелію після терапії АЛК, яка є потужним антиоксидантом.

В рамках цього проспективного дослідження 54 пацієнта з цукровим діабетом (22 чоловіки і 32 жінки) і периферичною нейропатією додатково отримували АЛК в дозі 600 мг / добу протягом 6 місяців. У дослідження також включили пацієнтів з цукровим діабетом без периферичної нейропатії (n = 24). Для визначення вмісту сироваткового фактора некрозу пухлини альфа (TNF-α) і ПГРН застосовували імуноферментний аналіз (ELISA).

Після проведеної терапії спостерігалося статистично значуще підвищення рівня сироваткового ПГРН і виразне поліпшення показників поточного порогового сприйняття (ППС). Крім того, була виявлена ​​статистично значуща позитивна кореляція між рівнями TNF-α, ПГРН і фактору міжклітинної адгезії 1 (ФМКА-1) до і після лікування.

Поліпшення рівнів ППС і ПГРН було пов'язано з виразною негативною кореляцією. Рівень ФМКА-1 був незалежним прогностичним фактором утримання ПГРН. Таким чином, застосування АЛК в лікуванні діабетичної нейропатії ефективно.

Джерело:

The Journal of International Medical Research

Стаття:

Effects of alpha-lipoic acid treatment on serum progranulin levels and inflammatory markers in diabetic neuropathy

Автори:

Bíborka Nádró і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: