EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Ефективність зв'язаної кольорової візуалізації і візуалізації в білому світлі для оцінки уражень з мінімальними змінами при неерозивному рефлюкс-езофагіті Ефективність зв'язаної кольорової візуалізації і візуалізації в білому світлі для оцінки уражень з мінімальними змінами при неерозивному рефлюкс-езофагіті
Ефективність зв'язаної кольорової візуалізації і візуалізації в білому світлі для оцінки уражень з мінімальними змінами при неерозивному рефлюкс-езофагіті Ефективність зв'язаної кольорової візуалізації і візуалізації в білому світлі для оцінки уражень з мінімальними змінами при неерозивному рефлюкс-езофагіті

Що нового?

Зв'язана кольорова візуалізація - найбільш ефективний спосіб виявлення уражень з мінімальними змінами в порівнянні з візуалізацією в білому світлі при неерозивному рефлюкс-езофагіті.

Результати дослідження, опубліковані в Journal of clinical gastroenterology, свідчать, що за рахунок поліпшення якості ендоскопічного зображення метод зв'язаної кольорової візуалізації забезпечує більш високу чутливість виявлення уражень з мінімальними змінами в порівнянні з методом візуалізації в білому світлі. Ni-Na Zhang і співавт. провели це дослідження для вивчення ефективності методу зв'язаної кольорової візуалізації і ендоскопії з візуалізацією в білому світлі при оцінці уражень з мінімальними змінами у 41 пацієнта з неерозивним рефлюкс-езофагітом і 38 пацієнтів без гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ).

При проведенні ендоскопії верхніх відділів шлунково-кишкового тракту в дистальному відділі стравоходу на ділянці розміром 5 см, в зоні переходу плоского епітелію стравоходу в циліндричний епітелій візуалізували морфологічні зміни слизової оболонки із застосуванням візуалізації в білому світлі з подальшою зв'язаною кольоровою візуалізацією.

Частка виявлених уражень з мінімальними змінами була вище у учасників з неерозивним рефлюкс-езофагітом в порівнянні з учасниками, які не страждають на ГЕРХ, при використанні методу візуалізації в білому світі в поєднанні зі зв'язаною кольоровою візуалізацією (див. Таблицю 1).


У 12 пацієнтів з неерозивним рефлюкс-езофагітом візуалізація в білому світлі і зв'язана кольорова візуалізація дозволили виявити нормальну слизову оболонку. В учасників, які страждають від неерозивного рефлюкс-езофагіту, частота виявлення уражень з мінімальними змінами (MCL) при використанні візуалізації в білому світі в поєднанні зі зв'язаною кольоровою візуалізацією була вище (70,7%) в порівнянні з використанням тільки візуалізації в білому світі (51,2%).

Гістопатологічна оцінка MCL (+) була набагато частішою в порівнянні з MCI (-) у пацієнтів як в групі неерозивного рефлюкс-езофагіту, так і в групі учасників, які не страждають на ГЕРХ (див. Таблицю 2).


У порівнянні з візуалізацією тільки в білому світі, результати пов'язаної кольоровий візуалізації продемонстрували більш високу узгодженість висновків різних дослідників, а також відтворюваність результатів всередині дослідження. Таким чином, у осіб з неерозівная рефлюкс-езофагітом частота уражень з мінімальними змінами вище в порівнянні з пацієнтами, які не страждають ГЕРБ. Такі поразки можна виявити за допомогою візуалізації в білому світі в поєднанні зі зв'язаною кольоровий візуалізацією.

Джерело:

Journal of Clinical Gastroenterology

Стаття:

Evaluation of Minimal Change Lesions Using Linked Color Imaging in Patients With Nonerosive Reflux Esophagitis

Автори:

Ni-Na Zhang і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: