EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Елдекальцітол ефективний при остеопоротичних переломах дистального відділу променевої кістки Елдекальцітол ефективний при остеопоротичних переломах дистального відділу променевої кістки
Елдекальцітол ефективний при остеопоротичних переломах дистального відділу променевої кістки Елдекальцітол ефективний при остеопоротичних переломах дистального відділу променевої кістки

Що нового?

Застосування елдекальцітола в поєднанні з інгібітором резорбції кісткової тканини у жінок в постменопаузі з остеопорозом сприяє поліпшенню таких фізичних параметрів, як показники кісткової маси, мінеральна щільність кісткової тканини (МЩКТ), індекс маси скелетних м'язів, сила м'язів і фізична активність.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Journal of Orthopaedic Science, застосування елдекальцітола в якості монотерапії або в комбінації з інгібітором резорбції кісткової тканини сприяє зниженню вираженості симптомів у пацієнток з остеопорозом і переломами дистального відділу променевої кістки.

Переломи дистального відділу променевої кістки - часте явище у пацієнток з остеопорозом. Багато з таких переломів виникають в результаті падінь, пов'язаних з показниками м'язової маси кінцівок, сили і здібності до фізичних навантажень.

З урахуванням обмеженої кількості досліджень використання інгібітора резорбції кісткової тканини при остеопорозі, Kazushige Maeda і співавт. провели оцінку ефективності застосування елдекальцітола в якості монотерапії або в поєднанні з інгібітором резорбції кісткової тканини у жінок в постменопаузі з дистальними переломами променевої кістки. Можна припустити, що дані види терапії матимуть профілактичний ефект в подальшому.

Результати тестів на визначення рівня фізичної підготовки за показниками кісткової маси, кінцівок і скелетної м'язової маси оцінювали до терапії і через 1 року терапії. У дослідження були включені 99 пацієнток з переломами дистального відділу променевої кістки. Для оцінки випадків повторних падінь і переломів використовували спеціальний опитувальник.

Період подальшого спостереження тривалістю більше 1 року завершили 85 пацієнток. Після терапії у пацієнток спостерігалося значне збільшення кісткової маси і МЩКТ в нижній частині спини і в проксимальному відділі стегнової кістки в порівнянні з вихідним рівнем. Також відзначалися поліпшення індексу маси скелетних м'язів, показників сили захоплення і сили чотириголового м'яза, результатів тестів для визначення рівня фізичної підготовки (швидкість ходьби і двоступенева проба). Випадки повторного падіння і переломів при падінні спостерігалися у 19 і 4 пацієнток відповідно.

Джерело:

Journal of Orthopaedic Science.

Стаття:

Effects of eldecalcitol alone or a bone resorption inhibitor with eldecalcitol on bone mineral density, muscle mass, and exercise capacity for postmenopausal women with distal radius fractures.

Автори:

Kazushige Maeda і співав.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: