EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Оцінено оптимальний курс супутньої не-вісмутової квадритерапії в лікуванні інфекції H.pylori Оцінено оптимальний курс супутньої не-вісмутової квадритерапії в лікуванні інфекції H.pylori
Оцінено оптимальний курс супутньої не-вісмутової квадритерапії в лікуванні інфекції H.pylori Оцінено оптимальний курс супутньої не-вісмутової квадритерапії в лікуванні інфекції H.pylori

Що нового?

Лікар може використати 10-денну супутню квадритерапію без препаратів вісмута, для лікування інфекції Hpylori, яка є ефективною і добре переноситься.

Як показало свіже дослідження, у пацієнтів, інфікованих Helicobacter pylori (Hpylori), десятиденна супутня не-вісмутова терапія, може бути використана у першій лінії. Порівняно з двохтижневим режимом використання (14 днів), досліджений режим також ефективний і добре переноситься.

Для того, щоб дослідити вплив, провели проспективне, відкрите, порівняльне дослідження використання супутньої не-вісмутової терапії курсами по 10 та 14 днів, задля ерадикації HPylori, в регіонах з високою резистентністю до кларитроміцину або кларитроміцину. З метронідазолом одночасно.

в дослідження, що тривало з 2014-го по 2017-й роки,  включили 264 дорослих грецьких пацієнтів з документованою інфекцією HPylori,  які не отримували попереднього лікування. На першій стадії їм призначали комбіновану терапію пантопразолом (40 мг), амоксициліном (1 г), кларитроміцином (500 мг), та нітроімідазольним похідним (500 мг), все – двічі на день, на протязі 10 днів.

На другій стадії дослідження, таку ж терапію призначали на 14 днів.

Отримані результати оцінили за допомогою chi-квадратичного тесту та тесту Фішерадля порівняння ефективності.

Як за протоколом лікування, так і за аналізом результатів лікування, рівні ерадикації інфекції HPylori були наступними:

 

рівень ерадикації інфекції HPylori

10-денний режим

14-денний режим

за протоколом лікування

 

91.9% (114/124)

90.9% (110/121)

за аналізом результатів лікування

 

86.3% (114/132)

85.2% (110/129)

 

Слід зазначити, що в групі 14-денного лікування побічні ефекти спостерігали у 31.3% лікованих пацієнтівщо було значно частіше, а у чотирьох пацієнтів лікування довелось зупинити через побічні ефекти. У групі 10-денного лікування випадків зупинки не було.

Таким чином, десятиденна не-вісмутова квадритерапія може бути першим вибором у лікуванні пацієнтів з інфекцією HPyloriАвтори зазначили що менше споживання таблеток за кількістю та зниження ціни лікування, є додатковими факторами на користь вибору даного режиму в клінічній практиці.

Джерело:

European Journal of Gastroenterology & Hepatology

Стаття:

Optimal duration of concomitant nonbismuth quadruple therapy as first-line therapy for Helicobacter pylori: a prospective, open-label, comparative study

Автори:

Christina Kapizioni et al.

Коментарі (1)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: