EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Підшкірне введення еренумаба ефективне і безпечне при епізодичній і хронічної мігрені Підшкірне введення еренумаба ефективне і безпечне при епізодичній і хронічної мігрені
Підшкірне введення еренумаба ефективне і безпечне при епізодичній і хронічної мігрені Підшкірне введення еренумаба ефективне і безпечне при епізодичній і хронічної мігрені

Що нового?

Лікарі можуть рекомендувати застосування еренумаба в дозі 70 мг для безпечного і ефективного полегшення болю у пацієнтів з епізодичною мігренню і високою частотою нападів або з хронічною мігренню.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в грудневому випуску журналу HEADACHE, повністю людське моноклональне антитіло класу Ig-2 еренумаб в дозі 70 мг для прийому всередину можна розглядати як безпечний і ефективний засіб для полегшення болю при епізодичній і хронічній мігрені (ХМ).

Piero Barbanti і співав. досліджували ефективність еренумаба при застосуванні у пацієнтів з мігренню, а також визначали прогностичні фактори відповіді на лікування.

Ця робота є першим багатоцентровим проспективним дослідженням препарату для полегшення болю при мігрені, проведеним в умовах реальної клінічної практики в Італії. У дослідження включили пацієнтів у віці 18-65 років з епізодичною мігренню і високою частотою нападів або ХМ незалежно від її зв'язку з надмірним використанням лікарських препаратів. 372 пацієнта з мігренню отримували не менше 1 дози (70 мг) еренумаба підшкірно кожні 4 тижні. Залежно від відповіді на терапію, тривалість лікування становила від 6 до 12 місяців.

У порівнянні з вихідним рівнем на 9-12-му тижнях терапії еренумабом у пацієнтів з епізодичною мігренню і високою частотою нападів спостерігалося зниження середнього числа епізодів мігрені на 4,5 ± 4,1 дня (середнє ± стандартне відхилення (СО)), і на 9,3 ± 9,1 дня у пацієнтів з ХМ. На 9-12-й тижнях у пацієнтів з ХМ і епізодичною мігренню з високою частотою нападів спостерігалося поступове зниження показників за візуальною аналоговою шкалою (ВАШ), за шкалою впливу головного болю (HIT), а також скорочення середнього щомісячного споживання анальгетиків. Високий рівень відповіді ≥50% при мігрені, яку зазвичай вважають «важко піддається лікуванню», був визнаний одним з основних результатів цього дослідження (рисунки 1 і 2).



Реакція на еренумаб при епізодичній мігрені і високій частоті нападів має позитивну кореляцію з полегшенням одностороннього болю. З іншого боку, в разі ХМ, вона має позитивну кореляцію з полегшенням дофамінергічних симптомів мігрені на вихідному рівні та негативно корелює з супутніми психічними розладами.

Застосування еренумаба в дозі 70 мг може бути ефективним у пацієнтів з епізодичною мігренню і високою частотою нападів або ХM з ≥3 невдачами попередньої профілактичної терапії: він сприяє зниженню частоти мігрені і скорочує використання анальгетиків для полегшення болю, а також володіє сприятливим профілем безпеки та переносимості.

Автори дослідження відзначили, що явні клінічні ознаки мігрені можуть допомогти в прогнозуванні відповіді на лікування. 


Джерело:

HEADACHE- The Journal of Head and Face Pain.

Стаття:

Erenumab in the prevention of high‐frequency episodic and chronic migraine: Erenumab in Real Life in Italy (EARLY), the first Italian multicenter, prospective real‐life study.

Автори:

Piero Barbanti і співав.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: