EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Порівняння методів ендоскопічної та мікроскопічної мірингопластики хрящевою тканиною Порівняння методів ендоскопічної та мікроскопічної мірингопластики хрящевою тканиною
Порівняння методів ендоскопічної та мікроскопічної мірингопластики хрящевою тканиною Порівняння методів ендоскопічної та мікроскопічної мірингопластики хрящевою тканиною

Що нового?

Ендоскопічна мірингопластика є співставним з традиційним способом мірингопластики, за безпекою та ефективністю, метод відновлення слуху. 

Відповідно до результатів недавнього дослідження, застосування методу ендоскопічної мірінгопластики хрящовою тканиною дає більш сприятливі клінічні результати втручання у пацієнтів з хронічним отитом середнього вуха, та характеризується менш вираженим післяопераційним болем та більш коротким періодом відновлення. Встановили, що ендоскопічна мірингопластика хрящовою тканиною є більш ефективною технікою мірінгопластики.

У цьому дослідженні за участю 130 пацієнтів з хронічним отитом середнього рівня важкості порівняли клінічні результати у пацієнтів після ендоскопічної мірингопластики (n = 75) та пацієнтів після мікроскопічної мірингопластики (n = 55).

Статистично значущих відмінностей рівня відновлення функції слуху через 1, 6 та 12 місяців, в групах дослідження після операції виявлено не було. Однак у пацієнтів, яким виконали ендоскопічну мірінгопластику, відзначався високий ступінь відновлення функції слуху. Також пацієнти групи ендоскопічної мірингопластики повідомляли про меншу вираженість післяопераційного болю та більш короткий період відновлення після втручання.


Рисунок. Відновлення функції слуху через 1, 6 та 12 місяців після хірургічної операції

Таким читном було визначено, що ендоскопічна мірингопластика є більш ефективним методом відновлення функції слуху, ніж традиційний спосіб мірингопластики.

Джерело:

Iranian Journal of Otorhinolaryngoligy

Стаття:

Endoscopic Versus Microscopic Cartilage Myringoplasty in Chronic Otitis Media

Автори:

Ahmad Daneshi та співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: