EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Терапія рімегепантом для прийому всередину може виступати новим таргетованим підходом до профілактики мігрені Терапія рімегепантом для прийому всередину може виступати новим таргетованим підходом до профілактики мігрені
Терапія рімегепантом для прийому всередину може виступати новим таргетованим підходом до профілактики мігрені Терапія рімегепантом для прийому всередину може виступати новим таргетованим підходом до профілактики мігрені

Що нового?

Профілактичне застосування рімегепанта для прийому всередину при лікуванні пацієнтів з мігренню є безпечним, демонструє добру переносимість і високу ефективність.

Згідно з результатами недавнього дослідження за участю 1591 пацієнта, опублікованими в журналі The Lancet, встановлена безпека та ефективність застосування рімегепанта в профілактичному лікуванні мігрені.

Robert Croop і співавт. провели рандомізоване подвійне сліпе плацебо-контрольоване дослідження II / III фази. Метою дослідження була оцінка безпеки і ефективності застосування рімегепанта (антагоніста рецептора кальцитонін-ген-зв'язаного пептиду) в якості профілактичної терапії мігрені.

Пацієнтів, у яких напади мігрені спостерігалися протягом як мінімум 1 року, були рандомізовані на прийом рімегепанта всередину в дозі 75 мг (n = 373) або плацебо (n = 374) через день протягом 12 тижнів. Основною кінцевою точкою вважали зміну середнього числа нападів мігрені за місяць впродовж останніх 4 тижнів терапії, тобто з 9-го по 12 й тиждень. В аналіз ефективності (n = 695) і аналіз безпеки (n = 741) включали пацієнтів, які прийняли мінімум 1 дозу досліджуваного препарату.

В ході дослідження було встановлено, що у пацієнтів, які отримували рімегепант, зміна середнього числа епізодів мігрені з 9-го по 12-й тиждень була статистично значимо вища в порівнянні з групою плацебо. Середнє число епізодів мігрені в місяць за вказаний період часу наведено в таблиці нижче.


Таблиця. Середнє число епізодів мігрені на місяць.

Крім того, у 36% пацієнтів кожної групи лікування відзначали розвиток небажаних явищ легкого або середнього ступеня тяжкості. 7 пацієнтів групи рімегепанта і 4 пацієнта групи плацебо припинили участь в дослідженні в зв'язку з небажаними явищами. Смертей зареєстровано не було.

Джерело:

The Lancet.

Стаття:

Oral rimegepant for preventive treatment of migraine: a phase 2/3, randomised, double-blind, placebo-controlled trial.

Автори:

Robert Croop і співав.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: