EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Трипторелін був ефективним лікуванням аденоміозу у дослідженні Трипторелін був ефективним лікуванням аденоміозу у дослідженні
Трипторелін був ефективним лікуванням аденоміозу у дослідженні Трипторелін був ефективним лікуванням аденоміозу у дослідженні

Що нового?

За даними мультицентрового дослідження, нещодавно опублікованого у журналі: International Journal of Gynaecology & Obstetrics, трипторелін показав вигідні профілі безпеки та ефективності, при у лікуванні аденоміозу у 465 жінок, що їх включили в дослідження.

Можна розглянути застосування триптореліну (3.75 мг), як експериментальну опцію лікування аденоміозу в гінекології.

За даними мультицентрового дослідження, нещодавно опублікованого у журналі: International Journal of Gynaecology & Obstetrics, трипторелін показав вигідні профілі безпеки та ефективності, при у лікуванні аденоміозу у 465 жінок, що їх включили в дослідження. Також застосування препарату покращувало репродуктивну функцію.

Такий підтип ендометріозу, як аденоміоз, виникає внаслідок доброякісного проростання ендометрію в міометрій, та проявляється болісними менструаціями, хронічним болем, що значно знижує якість життя.

У дослідження включали жінок у віці 25-40 років, які не отримували терапії агоністами гонадотропін-рилізінг гормону раніше, та яким було встановлено діагноз аденоміозу або ендометріозу з менорагіями. Пацієнткам кожні 28 днів внутрішньом’язово вводили трипторелін (3.75 мг).

Протягом дослідження оцінювали важкість симптомів (шляхом опитування пацієнток), динаміку історії хвороби, та стан тазових органів (за даними трансвагінального УЗД). Дослідження та оцінки були виконані протягом: першого візиту (перша ін’єкція триптореліну); другого візиту (остання ін’єкція триптореліну), третього візиту (через 6 місяців після останньої ін’єкції триптореліну), та четвертого візиту (через 9 місяців після останньої ін’єкції триптореліну).

На третьому візиті покращення важкості менорагій спостерігали у 84% пацієнток (390 з 463 осіб). Також спостерігали зменшення тяжкості дисменореї, патологічних маточних кровотеч (AUB), та частоти виникнення тазового болю (Графіки 1- a та b):

а) підписи

Візит 1 (вихідний)
Візит 2
Візит 3
(Верт вісь)
Частка пацієнток з дисменореєю
(Гор вісь) Ендометріоз, стадія
Всі пацієнтки (n = 465)
Ендометріоз, стадія I (n = 125)
Ендометріз, стадія II (n = 246)
Ендометріоз, стадія III (n = 94)




б) підписи

Візит 1 (вихідний)
Візит 2
Візит 3
(Верт вісь)
Частка пацієнток з тазовим болем
(Гор вісь) Ендометріоз, стадія
Всі пацієнтки (n = 465)
Ендометріоз, стадія I (n = 125)
Ендометріоз, стадія II (n = 246)
Ендометріоз, стадія III (n = 94)



Графіки  1- a та b: Частка пацієнток з дисменореєю та тазовим болем відповідно, протягом терапії триптореліном, з урахуванням стадії ендоментріозу (показники ефективності).

 

При оцінці 2-го та 3-го візитів, симптоми ендометріозу не проявлялися у 96.6% та 92.4% жінок, відповідно. Серйозних побічних ефектів не було рапортовано.

Джерело:

International Journal of Gynaecology & Obstetrics

Стаття:

Triptorelin for the treatment of adenomyosis: a multicenter observational study of 465 women in Russia

Автори:

Elena Andreeva, Yulia Absatarova

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді ua en
Спробуй: