EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
У теплу пору року та в районах з теплим кліматом необхідно продовжувати практику фізичного дистанціювання У теплу пору року та в районах з теплим кліматом необхідно продовжувати практику фізичного дистанціювання
У теплу пору року та в районах з теплим кліматом необхідно продовжувати практику фізичного дистанціювання У теплу пору року та в районах з теплим кліматом необхідно продовжувати практику фізичного дистанціювання

Що нового?

Необхідно дотримуватися правил фізичного дистанціювання в теплу пору року та в районах з теплим кліматом, щоб не допустити поширення SARS-CoV-2.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в Science of the Total Environment, в теплу пору року / в районах з теплим кліматом можна допускати ослаблення дотримання правил соціального дистанціювання. Мета аналізу полягала у вивченні впливу температури навколишнього середовища на взаємозв'язок між соціальним дистанціюванням і передачею SARS-CoV-2.

В рамках цього обсерваційного динамічного дослідження аналіз даних проводили за допомогою моделі переривчастого тимчасового ряду з випадковим вільним інтерцептом стану для аналізованих даних. Щоб дослідити їх взаємний вплив, був введений термін взаємодії «фізична відстань × температура». Для оцінки ефектів також провели стратифікований аналіз по температурі і дотриманню соціальної дистанції.

Загальна медіана (міжквартильний діапазон) репродуктивного числа SARS-CoV-2 склала 1,2 (1,0-2,3). Дотримання соціальної дистанції знижує репродуктивне число на 12% (відносний ризик [ВР]: 0,88), і збільшення температури на кожні 5 ° C відповідає зниженню ризику на 2% (ОР: 0,98). Поширення коронавірусу багато в чому визначено взаємозв'язком між дотриманням соціального дистанціювання і температурою навколишнього середовища. Однак всі показники відносного ризику були низькими.

При дотриманні соціальної дистанції ефективність підвищеної температури як стримуючого фактору слабшала на 5,1%. Залежність ефективного репродуктивного числа COVID-19 від дотримання соціальної дистанції (0,89 проти 0,88 у дні високої і низької температури повітря відповідно) була більш стабільною.

Підвищена температура в теплу пору року / в районах з теплим кліматом не можна порівняти з ефективністю соціального дистанціювання з метою обмеження поширення коронавірусу. Як підвищення температури, так і дотримання фізичного дистанціювання знижує ризик поширення коронавірусу. Більшою мірою його передача залежить від дотримання соціальної дистанції, а не від температури навколишнього середовища.

Не можна бути впевненими в тому, що більш висока температура навколишнього середовища може обмежити поширення коронавірусу. Автори прийшли до висновку, що дотримання соціальної дистанції має більше значення в обмеженні поширення SARS-CoV-2, принаймні на ранній стадії цієї смертельної інфекції.

Джерело:

Science of the Total Environment

Стаття:

Physical distancing implementation, ambient temperature and Covid-19 containment: An observational study in the United States

Автори:

Cui Guo і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: