EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Відмова від прийому біологічних БПРП через небажані явища не залежить від віку Відмова від прийому біологічних БПРП через небажані явища не залежить від віку
Відмова від прийому біологічних БПРП через небажані явища не залежить від віку Відмова від прийому біологічних БПРП через небажані явища не залежить від віку

Що нового?

Вік не впливає на частоту відмов від прийому біологічних БПРП через небажані явища у літніх та тих що не досягли літнього віку пацієнтів з ревматоїдним артритом.

Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим в журналі Medicine (Baltimore), частота припинення прийому біологічних базових протиревматичних препаратів (БПРП) через несприятливі явища (НЯ) істотно не відрізнялася у пацієнтів <75 років і пацієнтів ≥75 років.

Yuzo Ikari и співав. провели ретроспективне когортное дослідження, щоб визначити, чи пов'язаний вік пацієнтів з ревматоїдним артритом (РА) з НЯ, викликаними біологічними БПРП.

У дане дослідження включили 416 пацієнтів з РА (84,6% жінок). Максимальний період спостереження стану пацієнтів в обох вікових групах склав 1 рік. При однофакторному і багатофакторному аналізі використовували критерій хі-квадрат (за Пірсоном) і логістичний регресійний аналіз.

Показники основної кінцевої точки представлені в таблиці нижче.



Джерело:

Medicine (Baltimore).

Стаття:

The association between age and adverse events due to biologic disease-modifying antirheumatic drugs in patients with rheumatoid arthritis: A retrospective cohort study.

Автори:

Yuzo Ikari і співав..

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: