EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Вивчення психічного здоров'я студентів медичних вузів і лікарів під час пандемії COVID-19 Вивчення психічного здоров'я студентів медичних вузів і лікарів під час пандемії COVID-19
Вивчення психічного здоров'я студентів медичних вузів і лікарів під час пандемії COVID-19 Вивчення психічного здоров'я студентів медичних вузів і лікарів під час пандемії COVID-19

Що нового?

Встановлено, що спалах COVID-19 чинить негативний вплив на психічне здоров'я лікарів-інтернів і дипломованих лікарів.

Згідно з результатами недавнього дослідження, пандемія COVID-19 негативно вплинула на психічне здоров'я лікарів, які недавно закінчили університет, і студентів-медиків. Перехресне описове дослідження було спрямоване на вивчення впливу пандемії SARS-Cov-2 на психічне здоров'я інтернів і лікарів. Дослідження проводили з використанням цифрової платформи.

Посилання на форми опитувальника були відправлені в часових точках: (I) на початку спалаху, в першій половині квітня 2020 року, (II) через 6 місяців після початку спалаху, у другій половині вересня 2020 року. У дослідження включили всіх інтернів і лікарів, які закінчили університет у 2018 році.

У квітні було заповнено 335 форм опитувальника, у вересні - 148. У часовій точці 1, 88,9% учасників пов'язували наявність симптомів тривожності з надмірною впливом інформації про SARS-CoV-2. Крім того, довга розлука з сім'єю сприяла розвитку таких симптомів, як задишка, підвищений апетит і пітливість. Сильний страх захворіти на коронавірус відзначали більше половини учасників, а страх перед його розповсюдженням - 85,7% в часовій точці 1.

У часовій точці 2 близько 41,2% учасників повідомили про смерть родичів або друзів. Психічні захворювання спостерігали у 38,5%, при цьому в часовій точці 1 психотропні препарати приймали 30,1%, зокрема одинокі учасники та учасники, які живуть одні. Про вживання алкоголю заявили 54,3%, а у лікарів, які закінчили університет у 2020 році, показник виріс до 85% в часовій точці 2 в порівнянні з 50% в часовій точці 1.

Надмірна інформація про коронавірус і розлука з сім'ями стали причиною розвитку тривоги. У розпал пандемії серед лікарів, які закінчили навчання в 2020 році, зросло споживання алкоголю. Крім того, через безпосередню роботу з інфікованими пацієнтами почастішало використання психотропних препаратів.

Джерело:

PLoS One

Стаття:

Mental health and illness of medical students and newly graduated doctors during the pandemic of SARS-Cov-2/COVID-19

Автори:

Lis Campos Ferreira і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: