EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Згідно дослідження, комбінація амоксициліна з берберіном краща за використання тетрацикліна з фуразолідоном, у квадритерапії, у якості «терапії спасіння» Згідно дослідження, комбінація амоксициліна з берберіном краща за використання тетрацикліна з фуразолідоном, у квадритерапії, у якості «терапії спасіння»
Згідно дослідження, комбінація амоксициліна з берберіном краща за використання тетрацикліна з фуразолідоном, у квадритерапії, у якості «терапії спасіння» Згідно дослідження, комбінація амоксициліна з берберіном краща за використання тетрацикліна з фуразолідоном, у квадритерапії, у якості «терапії спасіння»

Що нового?

Нове дослідження показало, що ефективність обох зазначених «терапій спасіння» при інфекції H.pylori, є прийнятною, і на 14-й день квадритерапії з А-Б ефект не поступається квадритерапії з використанням Т-Ф.

Як комбінація амоксициліна з берберіном (А-Б), так і використання тетрацикліна з фуразолідоном (Т-Ф), у квадритерапії при невідкладній терапії інфекції Helicobacter pylori (H.pylori), показали задовільні результати ефективності.
 

Це рандомізоване, відкрите, мультицентрове дослідження не-нижчого результату, було здійснене з метою оцінки безпеки та ефективності нового квадри-режиму, з використанням компонентів А-Б, або Т-Ф, у порівнянні, для невідкладної ерадикації інфекції H. pylori після попереднього (як мінімум один раз) провалу антиерадикаційної терапії.

У дослідження, що відбулося в Китаї, включили 658 пацієнтів, в період з  липня 2018 року по серпень 2019 року. Всі пацієнти з п’яти центрів медичної допомоги мали історію попереднього «провалу»  терапії. Даних пацієнтів розбили на групи у співвідношенні: 1:1, які отримували або квадри-режим, що включав езомепразол з вісмутом, з А-Б (група BAn=329), або альтернативно  Т-Ф (група TFn=329). Лікування продовжували 14 днів.

 

Після 4-х або 8-ми тижнів після закінчення лікування оцінювали статус інфекції Hpylori у включених пацієнтів, як первинну кінцеву  точку. Також брали до уваги, у якості вторинних точок, зміни симптоматичних проявів, комплаєнс до лікування, та профіль побічних ефектів.

 Як в аналізі протоколу, так і в аналізі результатів лікування, обидва режими забезпечили однаковий рівень ерадикації, про що свідчать дані таблиці, наведеної нижче.

 

 

Частка ерадикації інфекції H. pylori

група BA

група TF

Аналіз результатів лікування

76.3% (251/329)

77.5% (255/329)

Аналіз протоколу лікування

81.5% (251/308)

85% (255/300)

 

Досягнутий в групі А-Б рівень ерадикації інфекції H.pylori був порівняним до встановленого рівня «не нижче» (10%). Порівняно з групою Т-Ф, частка побічних ефектів була меншою у групі А-Б. Пацієнти в обох групах продемонстрували схожі рівні переносимості терапії та покращення клінічного перебігу  симптомів, як зазначено:

 

BA group

TF group

частка побічних ефектів

18.5% (61/329)

26.1% (86/329)

рівень переносимості терапії

92.7% (305/329)

90% (296/329)

покращення клінічного перебігу  симптомів через 2 тижні терапії

69.3% (196/283)

62.4% (166/266)

покращення клінічного перебігу  симптомів через 6 тижнів терапії

84.5% (239/283)

81.2% (216/266)

 

Таким чином, квадри-режими «терапії спасіння» як з використанням А-Б, так і з використанням Т-Ф, продемонстрували достатню ефективність.

Джерело:

Journal of Digestive Diseases

Стаття:

A randomized, multicenter and noninferiority study of amoxicillin plus berberine vs tetracycline plus furazolidone in quadruple therapy for Helicobacter pylori rescue treatment

Автори:

Jian Zhang et al.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: