EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

FDA схвалило ще один висококонцентрований біосиміляр адалімумабу

хронічні запальні захворювання хронічні запальні захворювання
хронічні запальні захворювання хронічні запальні захворювання

Що нового?

Висококонцентрована безцитратна лікарська форма адалімумабу-adbm з удвічі меншим обсягом ін'єкції тепер схвалена для лікування хронічних запальних захворювань.

Управління контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів США (FDA) схвалило безцитратну лікарську форму адалімумабу-adbm для підшкірних ін'єкцій у більш високих концентраціях. Ця нова лікарська форма з концентрацією 100 мг/мл дозволяє скоротити обсяг ін'єкції на 50 % і випускається в попередньо заповнених шприцах або шприц-ручках.

Адалімумаб-adbm застосовують для лікування низки захворювань у дорослих. Вони включають ревматоїдний артрит середнього та тяжкого ступеня, хронічний бляшковий псоріаз, гнійний гідраденіт, псоріатичний артрит, анкілозуючий спондиліт, виразковий коліт та різні типи увеїту. Адалімумаб-adbm також схвалений для лікування ювенільного ідіопатичного артриту у дітей молодшого віку 2 років і старше і хвороби Крона у пацієнтів віком 6 років і старше.

Адалімумаб-adbm у низькій концентрації схвалений минулого року і став першим біосіміляром адалімумабу, який отримав статус взаємозамінності, що дозволяє замінювати їм оригінальний препарат без залучення лікаря. Однак висококонцентрований варіант цього біосиміляра на даний момент не набув статусу взаємозамінності.

Джерело:

Medscape

Стаття:

FDA OKs High-Concentration Formulation of Adalimumab Biosimilar Cyltezo

Автори:

Lucy Hicks

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: