EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
EMA i ECDC співпрацюють задля постмаркетингового моніторингу застосування проти протиковідних вакцин в Європі EMA i ECDC співпрацюють задля постмаркетингового моніторингу застосування проти протиковідних вакцин в Європі
EMA i ECDC співпрацюють задля постмаркетингового моніторингу застосування проти протиковідних вакцин в Європі EMA i ECDC співпрацюють задля постмаркетингового моніторингу застосування проти протиковідних вакцин в Європі

Що нового?

В ЄС створили новий науковий форум та почали спільнo моніторити безпеку та ефективність вакцин проти COVID-19 в Європі.

З метою посилення постмаркетингового нагляду за ефективністю, безпекою та дією вакцин проти COVID-19 в Європі, 26 квітня поточного року Об'єднана консультативна рада (Joint Advisory Board, JAB) провела спеціальне засідання.

Співголовами JAB є Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) і Європейський центр з контролю і профілактики захворювань (ECDC), які працюють над питаннями пріоритизації, розробки, проведення та інтерпретації спостережних досліджень вакцин після отримання дозволу на її застосування.

EMA і ECDC будуть спільно організовувати та контролювати ряд великих загальноєвропейських обсерваційних досліджень для ретельного моніторингу дії вакцини в умовах реальної клінічної практики. Дані дослідження мають ключове значення для отримання достатніх доказів на підтримку постійної оцінки співвідношення користі і ризику вакцин проти COVID-19 і інформування осіб, які приймають рішення про їх використання в національних або регіональних стратегіях вакцинації різних груп населення. EMA буде моніторити безпеку, а ECDC - ефективність вакцин.

 «Спостережні дослідження є важливою основою постмаркетингового нагляду за протиковідними вакцинами, і необхідно більш тісно співпрацювати на рівні ЄС для організації великих досліджень, що відповідають потребам як регулюючих органів в області лікарських засобів, так і національних інститутів з громадського охорони здоров'я та вакцинації», - зазначила Емер Кук (Emer Cooke), виконавчий директор EMA.

Група JAB планує періодичні зустрічі для оцінки необхідності проведення подальших досліджень, щоб належно інформувати стейкхолдерів стратегій вакцинації проти COVID-19 і важливих нормативних вакцинальних заходів.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: