EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
FDA надало брілацідіну статус прискореного розгляду для лікування COVID-19 FDA надало брілацідіну статус прискореного розгляду для лікування COVID-19
FDA надало брілацідіну статус прискореного розгляду для лікування COVID-19 FDA надало брілацідіну статус прискореного розгляду для лікування COVID-19

Що нового?

Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів (FDA) надало брілацідіну статус прискореного розгляду для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією (COVID-19). 

Згідно з повідомленням від 14 січня 2021 року FDA надало брілацідіну статус прискореного розгляду в якості можливого методу лікування COVID-19. Брілацідін, перший в своїй групі міметик захисного білка, має протизапальні, противірусні та антибактеріальні властивості. За попередніми даними, досліджуваний препарат має потужну противірусну активність in vitro щодо коронавіруса важкого гострого респіраторного синдрому-2 (SARS-CoV-2).

Брілацідін - один з небагатьох препаратів, націлених на коронавірус. В ході приблизно 8 клінічних досліджень за участю людей оцінювали ефективність даного препарату для інших терапевтичних цілей. Результати цих досліджень за участю понад 460 пацієнтів вказують на ефективність і безпеку застосування брілацідіна. Даний препарат є багатообіцяючим засобом боротьби з коронавірусною інфекцією під час пандемії. В ході лабораторних досліджень була підтверджена здатність брілацідіна безпечно і ефективно пригнічувати активність SARS-CoV-2 і інших численних штамів коронавірусів людини.

Було встановлено, що індекс селективності брілацідіна проти коронавірусу досягає 426 в клітинній лінії легень людини. Результати молекулярного скринінгу 11 552 з'єднань також вказують на те, що брілацідін є новим потенційно ефективним засобом лікування коронавіруса. На сьогоднішній день дослідження противірусної активності брілацідіна обмежені лабораторними експериментами. Додаткові клінічні та доклінічні дані свідчать про те, що брілацідін здатний пригнічувати активність інтерлейкіну-6, інтерлейкіну-1β, фактора некрозу пухлин-α та інших прозапальних хемокінів і цитокінів, які були визнані основними факторами погіршення прогнозу пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусною інфекцією.

Протимікробна дія брілацідіна може також допомогти в боротьбі з вторинними бактеріальними інфекціями, які спостерігаються приблизно у 20% пацієнтів з коронавірусом. Таким чином, наявні дані свідчать, що брілацідін володіє унікальною комбінацією з трьох типів властивостей, а саме протизапальними, противірусними та протимікробними властивостями. Його можна вважати багатообіцяючим засобом боротьби з інфекцією SARS-CoV-2 і іншими коронавірусами. Присвоєння брілацідіну статусу прискореного розгляду представляється дуже своєчасним. Початок клінічного дослідження II фази заплановано на січень. У ньому візьмуть участь пацієнти, госпіталізовані з коронавірусною інфекцією, які оперативно отримають терапію брілацідіном.

Джерело:

Globe Newswire

Стаття:

Innovation Pharmaceuticals’ Brilacidin for the Treatment of COVID-19 Receives FDA Fast Track Designation

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: