EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад

Вплив харчових волокон на секрецію основних гормональних гастроінтестинальних пептидів

гастроентерологія гастроентерологія
гастроентерологія гастроентерологія

Цей огляд проводили для поглиблення знань про вплив харчових волокон на секрецію основних гастроінтестинальних (ГІ) гормональних пептидів, що беруть участь у контролі апетиту та появі почуття голоду, ситості та насичення.

Дивитися все

Гловні тези

Харчові волокна впливають на процеси споживання енергії, прийому їжі та всмоктування поживних речовин у шлунково-кишковому тракті, посилюють нейроендокринні реакції, призводять до модуляції вивільнення регулюючих апетит гормонів, що беруть участь у підтримці енергетичного балансу та регуляції відчуття голоду і насичення.

Передумови до проведення дослідження

Цей огляд проводили для поглиблення знань про вплив харчових волокон на секрецію основних гастроінтестинальних (ГІ) гормональних пептидів, що беруть участь у контролі апетиту та появі почуття голоду, ситості та насичення.

Методологія

У даному огляді представлена ​​зведена інформація про вплив харчових волокон на продукцію основних ГІ гормональних пептидів, що беруть участь у регуляції харчової поведінки та контролю апетиту. У ньому також обговорюються механізми дії харчових волокон, пов'язані з продукцією пептидів, що регулюють почуття ситості та голоду.

Результати

Виступаючи фізіологічними регуляторами споживання їжі, ГІ гормони відіграють ключову роль у формуванні почуття ситості, насичення та голоду. Вони також сприяють зниженню апетиту та підтримці нормальної маси тіла. Різні харчові волокна можуть надавати модулюючий вплив на секрецію гормону голоду греліну та гормонів ситості: лептину та інтестинальних пептидів (пептиду YY, холецистокініну та глюкагоноподібного пептиду-1). Ці властивості харчових волокон залежать від їхньої хімічної структури, фізико-хімічних властивостей, кількості та тривалості їх споживання.

Висновок

Створення в організмі сприятливого профілю ендогенних ГІ гормонів за допомогою включення до раціону харчування харчових волокон у складі натуральної їжі або харчових добавок представляє інтерес як одна зі стратегій зниження апетиту та підтримання нормальної маси тіла.

Джерело:

Вопросы питания

Стаття:

[Dietary fiber as modulators of gastrointestinal hormonal peptide secretion]

Автори:

E A Efimtseva і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: